AICESIS

AICESIS

Consiliul Economic şi Social din România este membru fondator al Asociaţiei Internaţionale a Consiliilor Economice şi Sociale şi Instituţiilor Similare (AICESIS) (http://www.aicesis.org/) şi este membru al Consiliului de administraţie. Asociaţia a fost creată în anul 1999, la Reuniunea Consiliilor Economice şi Sociale din întreaga lume, ce a avut loc la Port Louis.


AICESISObiectivul AICESIS este favorizarea promovării dialogului şi a schimburilor dintre membrii săi, cu respectarea deplină a independenţei acestora. Funcţionarea AICESIS este asigurată de Adunarea Generală Anuală, Consiliul de Administraţie şi Secretariatul General. Din doi în doi ani, odată cu lucrările Adunării Generale, se desfăşoară Reuniunea Internaţională a Consiliilor Economice şi Sociale şi Instituţiilor Similare.

Scrisoarea președintei CESE către AICESIS
Președintele CES România, dl Iacob Baciu, și-a încheiat mandatul prezidențial de doi ani în fruntea AICESIS în data de 9 octombrie 2019, cu ocazia Adunării Generale de la București din 9-10 octombrie. Președintele Iacob Baciu a fost ales președinte de onoare al Asociației...mai mult»

Mai multe despre AICESIS

Președinția AICESIS este deținută în prezent de Consiliul Economic, Social, de Mediu și Cultural (CESEC) din Coasta de Fildeș.

Noul președinte al CESEC și, deci, al AICESIS este Dr. Eugène AKA AOUELE, fost ministru al Sănătății și Igienei Publice. Dl AKA AOUELE îl urmează în această funcție pe dl Charles KOFFI DIBY, decedat pe 7 decembrie 2019. Pentru mai multe informații: http://ces.ci/accueil/actualite/dr-eugene-aka-aouele-nouveau-president-du-conseil-economique-social-environnemental-et-culturel829.

Asociaţia colaborează cu Comitetul Economic şi Social European, Uniunea Consiliilor Economice şi Sociale din Africa, Asociaţia MERCOSUR, precum şi cu organizaţii şi instituţii internaţionale - Consiliul Economic şi Social al Naţiunilor Unite, Organizaţia Mondială a Comerţului, Organizaţia Internaţională a Muncii.

Conferința OIM AICESIS OKEDomnul Iacob Baciu a participat în calitate de președinte al AICESIS la conferința internațională organizată de Organizația Internațională a Muncii, AICESIS și Consiliul Economic și Social din Grecia la Atena în zilele de 23 și 24 noiembrie 2017...mai mult»

Daca nu vizualizati fisierele Microsoft Office Word MS Word atasate atunci click aici pentru download Word Viewer


Powered by King Systems® - Web Design | Web Solutions | Web Hosting | Identitate