CES România la Biroul și Adunarea Generală electivă ale UCESIF 2022

Consiliul Economic Social și de Mediu (CESE) din Franța a organizat, în zilele de 13 și 14 iulie 2022, la Paris, primul Birou și prima Adunare Generală a Uniunii Consiliilor Economice și Sociale Francofone (UCESIF) cu participare fizică, după cei doi ani ai pandemiei de Covid-19.


Participarea CES România la Biroul și Adunarea Generală electivă ale UCESIF  
13 iulie 2022, Paris - Franța
Adunarea Generală a fost una electivă, întrucât, cu această ocazie, președinția Uniunii a fost preluată de CESE din Franța prin președintele său, domnul Thierry Beaudet, pentru o perioadă de trei ani.

De asemenea, domnul Adrien Labaune, consilier pe probleme internaționale al CESE Franța, a fost ales în funcția de secretar general al Uniunii.

Consiliul Economic și Social din România a fost reales în funcția de vicepreședinte în cadrul Biroului Uniunii, alături de CES-urile din Benin, Coasta de Fildeș, Mali, Mauritania și Gabon.

La acest eveniment, CES România a fost reprezentat de domnul Bogdan Simion, președinte, și de doamna Eugenia Ștefănescu, director Direcția relații internaționale și relații publice.

Din păcate, CES-ul din Guineea, care a deținut președinția Uniunii în mandatul 2019-2022 și președinta acestuia, doamna Hadja Rabiatou Serah Diallo, nu au putut fi prezenți pentru a putea să predea oficial președinția, întrucât, în urma loviturii de stat din Guineea din septembrie 2021, instituția a fost dizolvată.

Astfel, prim-vicepreședinta UCESIF pentru mandatul 2019-2022, doamna Marie Béatrice Levaux, fostă membră a Consiliului Economic, Social și de Mediu din Franța, a prezentat raportul președinției guineeze și a înlocuit-o pe fosta președintă a UCESIF la Adunarea Generală de predare a președinției.

Președintele CES România a fost invitat să participe la defilarea organizată cu prilejul Zilei Naționale a Republicii Franceze din ziua de 14 iulie.

Powered by King Systems® - Web Design | Web Solutions | Web Hosting | Identitate