Întâlnire a responsabililor cu comunicarea din cadrul consiliilor economice și sociale 2023

Pe 6 februarie 2023, a avut loc în format hibrid o reuniune la nivel administrativ, organizată de Comitetul Economic și Social European (CESE), la care au participat responsabili cu comunicarea din cadrul secretariatelor tehnice ale CESE și ale CES-urilor naționale din interiorul UE.


Întâlnire a responsabililor cu comunicarea din cadrul consiliilor economice și sociale naționale europene și din cadrului Comitetul Economic și Social European
6 februarie 2023, format hibridAu fost prezenți reprezentanți ai CES-urilor din Spania, Belgia, Luxemburg, Bulgaria, Grecia, Finlanda, Olanda, Franța, Italia, Portugalia. CES România a fost reprezentat online de Eugenia Ștefănescu, directorul Direcției Relații Internaționale și Relații Publice, și de Anca Simitopol, expert Relații Internaționale.

Reuniunea s-a axat asupra importanței cooperării dintre CES-urile naționale, pe de o parte, și dintre CES-urile naționale și CESE, pe de altă parte, având în vedere că acestea sunt instituții utile pentru promovarea transparenței în procesul decizional. În acest context, s-a discutat despre noua platformă comună CESLink, un instrument care contribuie la consolidarea prezenței CESE în statele membre.

În urma discuțiilor, s-a stabilit crearea a două grupuri de lucru pe următoarele teme: Impactul economic și social al tranziției duble și Modalități de consolidare a democrației participative în procesul decizional. De asemenea, s-a propus organizarea altor întâlniri dedicate prezenței CES-urilor naționale și a CESE în social media.

Powered by King Systems® - Web Design | Web Solutions | Web Hosting | Identitate