Participarea CES România la Comitetul Economic și Social European

Comitetul Economic și Social European (CESE) a organizat în zilele de 18 și 19 noiembrie 2021, la Lisabona, împreună cu Consiliul Economic și Social din Portugalia, seminarul "Conectarea în interiorul UE", cu tema "La ce fel de Europă visați? Societatea civilă și Conferința privind Viitorul Europei". Evenimentul a reunit jurnaliști, ofițeri de presă, profesori și politicieni care au discutat despre acțiuni considerate importante și necesare la nivelul UE în domeniile sănătății, economiei, justiției sociale și democrației.


Participarea CES România la
Seminarul "Conectarea în interiorul UE"
Comitetul Economic și Social Europea
18-19 noiembrie 2021
Lisabona, Portugalia


Comitetul Economic și Social European
CES România a fost reprezentat de Anca Simitopol, expert în cadrul Direcției Relații Internaționale și Relații Publice.

Comitetul Economic și Social European
Seminarul a fost împărțit în trei sesiuni: Criza sănătății și impactul acesteia asupra viitorului Europei; O economie mai puternică, justiție socială și joburi; Democrație europeană, fiecare fiind prezentată pe scurt de către președinții celor trei grupuri CESE, "Angajatori", "Lucrători" și "Diversitate Europa".

Participanții au discutat despre lipsa de conectare a birocrației UE la cetățenii europeni, inițiativa recentă referitoare la Uniunea Europeană a Sănătății, importanța Conferinței privind Viitorul Europei care le oferă cetățenilor europeni prilejul de a spune ce așteptări au de la Uniunea Europeană prin intermediul platformei digitale, modul în care UE ar trebui să se implice în politicile sociale la nivel european și despre libertatea presei în contextul democrației europene.

Powered by King Systems® - Web Design | Web Solutions | Web Hosting | Identitate