Seminarul CESE Conectarea UE

Comitetul Economic și Social European (CESE) a organizat în zilele de 23 și 24 noiembrie 2023, la Bratislava, împreună cu Consiliul Economic și Social din Slovacia, seminarul "Conectarea UE".


Participarea CES România la Seminarul CESE "Conectarea UE"
Bratislava, Slovacia
23-24 noiembrie 2023


Seminarul CESE Conectarea UE
Evenimentul, care s-a desfășurat la sediul Autorității Europene a Muncii din Bratislava, a avut tema "Alegerile europene 2024: de ce să votăm?", reunind jurnaliști, ofițeri de presă, analiști politici, profesori și reprezentanți ai instituțiilor UE care au discutat despre importanța alegerilor, în general, și a alegerilor europarlamentare din anul 2024, în particular.

Seminarul a fost alcătuit din trei sesiuni: Dezinformarea și cum să-i supraviețuim la "Cupa mondială a alegerilor" din 2024; Societatea civilă și alegerile: câștigarea inimilor și a minților alegătorilor europeni; Lansare pentru viitor: cum să mobilizăm tinerii în jurul alegerilor.

Președintele CESE, Oliver Röpke, a vorbit în sesiunea de deschidere a evenimentului și a spus că alegerile europarlamentare din 2024 vor fi un test pe care Uniunea Europeană nu își permite să îl pice. În acest sens, a atras atenția asupra diverselor probleme socio-economice din UE, cum ar fi faptul că 40 de milioane de europeni alocă 40% din buget pentru cheltuielile gospodăriilor.

Cele trei sesiuni au avut în comun discuțiile despre strategiile europene și naționale pentru a atrage participarea cetățenilor la alegerile europarlamentare din 6-9 iunie 2024.

CES România a fost reprezentat de Anca Simitopol, expert în cadrul Direcției Relații Internaționale și Relații Publice.

Powered by King Systems® - Web Design | Web Solutions | Web Hosting | Identitate