Seminarul Conectarea UE

Comitetul Economic și Social European (CESE) a organizat în zilele de 24 și 25 noiembrie 2022, la Zagreb, împreună cu Consiliul Economic și Social din Croația, seminarul "Conectarea UE", cu tema "Tulburări geopolitice la poarta Europei: perspectiva societății civile". Evenimentul a reunit jurnaliști, ofițeri de presă, membri CESE și cercetători care au discutat despre problema prezentă care afectează Europa, și anume agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.


Participarea CES România la
Seminarul "Conectarea UE"
Comitetul Economic și Social European
24-25 noiembrie 2022, Zagreb, Croația


În contextul în care actualul război, nu doar militar, ci și economic și energetic, poate determina schimbări majore în peisajul economic și social european, seminarul s-a concentrat asupra potențialelor consecințe ale acestuia și a fost împărțit în trei sesiuni: energia, extinderea UE și comunicarea ca armă esențială în război.

Printre vorbitori s-au numărat: Galia Ackerman, cercetătoare la Universitatea din Caen, care a publicat recent, alături de Stéphane Courtois și Françoise Thom, volumul Le livre noir de Vladimir Poutine; Tim Weber, specialist în dezinformare online; Régis Genté, coautorul cărții Volodimir Zelenski. În mintea unui erou; Zion Lights, activist ecologist și fost purtător de cuvânt al mișcării Extinction Rebellion.

CES România a fost reprezentat de Anca Simitopol, expert în cadrul Direcției Relații Internaționale și Relații Publice.

Powered by King Systems® - Web Design | Web Solutions | Web Hosting | Identitate