Webinarul AICESIS cu tema Creșterea amplă și incluzivă

Luni, 19 februarie 2024, a avut loc webinarul AICESIS cu tema "Creșterea amplă și incluzivă", organizat de Consiliul Social și Economic (SER) din Curaçao, care deține în prezent președinția AICESIS. Au participat 22 de reprezentanți ai CES-urilor din cele patru regiuni reprezentate în asociație. Tema este, de fapt, cea propusă spre dezbatere de către SER din Curaçao pe durata celor doi ani de mandat prezidențial, iar webinarul constituie prima discuție a membrilor AICESIS pe acest subiect.


Webinarul AICESIS cu tema Creșterea amplă și incluzivă
În timpul celor două ore ale webinarului, au avut loc trei prezentări care s-au concentrat asupra strategiilor și politicilor locale de promovare a creșterii economice în beneficiul tuturor categoriilor sociale.

Președintele Reprezentanților Științelor din cadrul Consiliului Economic și Social din Ungaria, domnul Gusztáv Báger, a vorbit despre creșterea incluzivă din perspectiva cercetării academice și a subliniat necesitatea politicilor care promovează, pe de o parte, consumul de energie eficient și prietenos cu mediul și, pe de altă parte, distribuirea echitabilă a veniturilor și a bogăției, cu scopul garantării unei abordări holistice a bunăstării sociale.
Domnul Larry O’Connell, economist și director al Consiliului Economic și Social Național din Irlanda, a vorbit despre obiectivele Irlandei în ceea ce privește tema discutată, și anume reziliență, sustenabilitate și economie, mediu și societate prospere și cu emisii nete zero.

Domnul Renzo Cárdanes, coordonator de activități în cadrul Consiliului Național al Muncii și Promovării Ocupării Forței de Muncă din Peru, a vorbit despre misiunea consiliului pe care îl reprezintă în conceptualizarea politicilor de ocupare a forței de muncă, formare profesională și protecție socială, precum și în reglementarea salariului minim.

CES România a fost reprezentat la acest eveniment de Eugenia Ștefănescu, directoarea Direcției Relații Internaționale și Relații Publice, și Raluca Bogdan, reprezentantă a asociației Help Autism din cadrul CES.

Powered by King Systems® - Web Design | Web Solutions | Web Hosting | Identitate